Az egyes zenei streamingplatformok közötti váltás kifejezetten nem egyszerű, ha valaki a teljes könyvtárát is szeretné magával vinni. Ilyenkor a külső felek által fejlesztett megoldások sokszor rosszul működnek, vagy jelentős összeget számítanak fel egy zenei könyvtár átviteléért.

Persze, ez nem általános jelenség, és úgy tűnik, az Apple most integrálni tervezi az egyik ilyen megoldást a Music zenei szolgáltatásába. A cég választása a SongShiftre esett, ami – némileg szokatlan módon – az androidos alkalmazásban tűnt fel tesztfunkcióként – írja a hvg.hu

A SongShift egy évek óta ismert szolgáltatás zenei könyvtárak, lejátszási listák költöztetésére egyik platformról a másikra, oda-vissza

– jegyzi meg a 9to5Mac. 

Apple az eszköz natív integrációjára készülhet

A Reddit-felhasználók beszámolói szerint az androidos Apple Music bétájának indításakor egy üzenet ugrik fel, amely felkínálja a mentett zenék, lejátszási listák importálását más szolgáltatásokból – bár még nem működik tökéletesen.

Egyelőre nem tudni, hogy később az Apple Music iPhone-os változatába is beépíti-e a SongShiftet a cég, de ez elég valószínű.

Az egyes rendszereken ugyanis gyakorlatilag azonosak a szolgáltatás funkciói, az pedig kiemelt célja lehet az Apple-nek, hogy minél több Spotify-felhasználót csábítson át a Musicba. A kényelmes átállás ugyanis azokat is meggyőzheti, akik eddig tettek volna egy próbát az Apple-féle szolgáltatással, de a nagy zenei könyvtáruk miatt nem merték meglépni ezt.