Számos alapértelmezett alkalmazás alapbeállításait képezi, hogy használat közben letölt bizonyos tartalmakat a telefonunkra, hogy aztán offline módban is használni tudjuk az adott applikációt.

Az iPhone készülékek esetében ilyen a Podcastek nevű alkalmazás is, ami úgy képes szó szerint felfalni a rendelkezésre álló tárhelyet, hogy arról a felhasználónak tudomása lenne.

A Femina azt írja, ennek az az oka, hogy az áltatunk követett podcastműsorok öt legfrissebb epizódját automatikus megtartja és letölti a készülékünk. Ugyanakkor ez kikapcsolható.

Az alkalmazás megnyitása után a könyvtárból egy mozdulattal letörölhetjük a letöltött epizódokat. Hogy pontosan milyen podcast epizódok lapulnak a telefonunkon és mennyi tárhelyet emésztenek fel, azt a telefon beállításaiban ellenőrizhetjük a lehető legrészletesebben.

A lap megemlíti, hogy többféle lehetőség közül is választhatunk azt illetően, hogy az általunk követett podcastok műsorait letöltse-e a rendszer a telefonra vagy sem. Kiválaszthatjuk, hogy a lejátszott epizódok automatikus törlődjenek, ahogy azt is, hogy Wifi-, mobil vagy mindkét hálózaton keresztül legyen lehetőségünk letölteni epizódokat, rákérdezzen-e az alkalmazás, hogy szeretnénk-e letölteni az újabb podcast-részeket, vagy hogy egyáltalán eszébe se jusson letölteni bármit.

Ugyanakkor a lap szerint ha egyáltalán nem használjuk az alkalmazást vagy másutt hallgatunk podcasteket, akkor a legegyszerűbb, ha töröljük azt.

Tömeges támadásokra figyelmeztetik az iPhone-tulajdonosokat

Újabb figyelmeztetést közölt az Apple 92 országban, amely szerint az iPhone-felhasználók a Pegasushoz hasonló, zsoldos kémprogramok célpontjai lehetnek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->