Az ORLEN az elmúlt években jelentősen növelte piaci jelenlétét a közép-európai régióban, a vállalat Magyarország mellett a német, a szlovák, majd az osztrák piac irányába is terjeszkedett, s így immár Európa hét országban elérhetőek a társaság minőségi üzemanyagai, valamint értéknövelt szolgáltatásai. Az ORLEN Magyarország ügyvezetője szerint az ORLEN-t éppen ez a kiterjedt nemzetközi tapasztalat és a szaktudás teszi sikeressé, amelynek köszönhetően képes még többet elérni a magyar üzemanyagpiacon.

Az elmúlt két évtizedben több millió ügyfelet szolgáltunk ki töltőállomásainkon, s ennek során nagyon fontos tapasztalatokra tettünk szert, ugyanakkor mindig gyorsan tudtunk reagálni a piaci változásokra és az ügyfelek igényeire. Amikor lehetőségünk volt új piacokon terjeszkedni, azt megtettük, így hamarosan 3500 ORLEN töltőállomás lesz Európa-szerte. Mindezen ismeretekkel nem állunk meg, tovább kutatjuk a magyarországi üzleti és dinamikus hálózatfejlesztési lehetőségeket.

 – mondta el Jaroslaw Szeliga, az ORLEN Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az ORLEN termékei és szolgáltatásai csak idén több mint 50 új helyszínre érkeztek meg. A vállalat átlag 5 nap alatt építette át az újonnan átvett egységeket a fővárosban, vidéki nagyvárosokban és autópályák mellett. Többek között Győrbe, Székesfehérvárra, Kaposvárra és Szombathelyre is most jutott el először a vállalat sasos logója. 

Az ORLEN-nek fontos mérföldkő a hálózatbővítés befejezése, de a cég itt nem áll meg. Még idén számos kutat felújítanak és bővítik az elérhető szolgáltatások körét. A kutakra már megérkezett az ORLEN saját pörkölésű különlegessége, a 100% Arabicából készült Stop.Cafe kávé, tervben van további ORLEN DESPAR üzletek nyitása, és bővítenék a kedvező feltételeket kínáló flottakártya programot. Mindeközben egy valami állandó, továbbra is minden hazai kúton elérhetők az ORLEN minőségi üzemanyagai, legyen az új helyszín vagy a piacra lépés óta ORLEN-es egység.

Az ORLEN csoport stratégiájának egyik alapvető célkitűzése a piaci pozíciójuk további erősítése. A vállalat regionális szinten is kulcsszerepet játszik az energiaszektorban, ami fontos alapot jelent a további fejlődéshez. Az ambiciózus tervek mögött mély szakmai tudás és konstruktív szervezeti kultúra áll, amely lehetővé tette, hogy az ORLEN magyar hálózata rendkívül gyorsan kiépüljön és már az első nyitástól kezdve elérhetők legyenek a vállalat minőségi üzemanyagai.