Az Apotek Hjärtat, amely mintegy 390 üzleti egységgel rendelkezik Svédországban, bejelentette, hogy többé nem szolgálja ki a 15 évét be nem töltött vásárlóit fejlett bőrápoló termékekkel, feltéve, ha a szülő hozzá nem járul ehhez. A szigorítás az AHA-savat, BHA-savat, az enzimes hámlasztás összetevőit, valamint az A-, és C-vitamint tartalmazó termékekre vonatkozik.

A gyógyszertárlánc döntése mögött az áll, hogy az egyik szépségápolási lánc a svéd SVT televíziónak azt nyilatkozta, a vásárlóinak mintegy 20-40 százaléka 13 év alatti.

A The Guardian hozzáteszi, hogy több beszámoló alapján Európa-szerte, köztük az Egyesült Királyságban is, egyre több 10 év körüli gyermek használ drága, öregedésgátló bőrápolási termékeket a közösségi médiában látottak hatására, hogy a bőrük fiatalosabbnak tűnjön.

A szakértők szerint a trend egy ijesztő tendenciára mutathat rá: amellett, hogy az új szépségipari őrület káros hatással lehet az ilyen fiatal bőrre, az öregedéstől való megszállottság pszichológiai következményei is komoly aggodalomra adhatnak okot.

Annika Svedberg, az Apotek Hjärtat vezető gyógyszerésze elmondta, „a fejlett bőrápolás, amelynek célja például a ráncok csökkentése és az egyenletesebb bőrtónus elérése, nem olyasmi, amire egy gyermeknek szüksége van.” Hozzátette, bizonyos, a fent felsorolt célokra kifejlesztett termékek a gyermekek esetében hozzájárulhatnak az olyan betegségek tüneteinek súlyosbodásához vagy kiújulásához, mint például az atópiás ekcéma.

A gyógyszerész úgy véli, hogy a korhatár bevezetése lehetővé teszi a vállalat számára, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a gyermekekkel és a szülőkkel az olyan egészséges bőrápolásról, ami nem az ideálokról, hanem az igényekről szól.

Az Európai Bizottság tavaly jelentette be, hogy júniustól korlátozza a retinol koncentrációját a vény nélkül kapható termékekben, hogy csökkentse az A-vitamin túladagolásának lehetőségét.

Eladósorba kerül a közkedvelt kozmetikai üzletlánc

Eladja európai és ázsiai üzletágának egy részét a The Body Shop, amely Magyarországon is számos üzlettel rendelkezik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->