A Spotify hétfőn közölte, hogy a költségek csökkentésének érdekében idén harmadszorra is elbocsátásokra kényszerül. Januárban 600, júniusban 200 alkalmazottól vált meg a streaming szolgáltató – írja a Reuters

A vállalat 2020-ban és 2021-ben növelte dolgozóinak számát az alacsonyabb tőkeköltségek miatt. Bár teljesítményük nőtt, ez inkább a több erőforrásnak volt betudható – áll Daniel Ek, a Spotify vezérigazgatójának levelében, amelyet a dolgozóknak címzett. 

A harmadik negyedévben a zenei óriás újra nyereségesség vált, amit a szolgáltatások díjainak emelésével és az előfizetők számának emelésével ért el. A vállalat szerint hallgatóinak száma az ünnepi negyedévben eléri a 601 milliót. Daniel Ek a lapnak elmondta, hogy a cég továbbra is a hatékonyságnövelésre összpontosít, és arra hogy, minden egyes dollárból többet tudjon kihozni. 

Hétfőn már úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen mértékű csökkentés jelentősnek fog tűnni a közelmúlt pozitív eredménybeszámolói és teljesítménye miatt.

„A legtöbb mérőszám szerint inkább termelékenyebbek voltunk, mint hatékonyak. Nekünk mindkettőre szükségünk van” – mondta Daniel Ek.

Nem a Spotify az egyetlen technológiai vállalat, ahol létszámleépítés vette kezdetét: az év eleji csökkentés óta, néhány cég ismét megkezdte alkalmazottainak elbocsátását. Bejelentések érkeztek többek között az Amazontól és a Microsoft tulajdonában lévő LinkedIntől is. 

(Kiffer Anna)

Titkos alkut kötött a Google és a Spotify

Az Epic Games és a Google közt zajló per során fény derült egy szokatlan megállapodásra.
Sokaknak nem is tetszik a deal--->