A Ryanair FR4306-os járata szombat este 21.30-kor indult volna Trevisoból, de a rossz időjárási körülmények miatt csak később, 22.30 körül tudták felengedni az utasokat gépre – írta meg a Telex egy utas elmondása alapján.

A rendkívül lassú és körülményes lebonyolítás ellenére körülbelül 22.50-re mindenki a gépen volt, de ekkor a pilóta jelezte, hogy 11-kor zár a repülőtér. Mégis kigurult a gép, de néhány méter megtétele után visszagurult a kiinduló pontra.

Az utasokat ekkor kiszállították és visszaterelték a reptér épületébe, ahol nem tájékoztatták őket arról, hogyan tovább. A levélíró szerint 23.49-kor kaptak a légitársaságtól egy üzenetet, miszerint sajnálják a történteket, és mivel több járat is késik, ezért nincs szabad szállás Treviso közelében.

Az utasoknak saját maguknak kell gondoskodniuk arról, hol töltik az éjszakát, de persze a szállásköltségeket később visszatérítik majd.

Egy másik utas is elmesélte, hogy sokan próbáltak taxit fogni és szállást keresni 40 kilométerrel arrébb, de sokan a reptéren, a kapuknál éjszakáztak a földön és a székeken, majd hajnali négykor kizavarták őket a rendőrök.

Ha szállást nem is, 20 euró értékben kaptak étel- és italkuponokat, amiből egy reptéren egy szendvicset és egy kólát lehet venni.

Fellegekben jár a Ryanair: 18,9 millió utas augusztusban

Európa legnagyobb utasforgalmú légitársasága újabb rekordot döntött: augusztusban 18,9 millióan választották őket, ami 12 százalékkal több az előző évhez képest. A korábbi havi rekordot, 18,7 millió utast júliusban érték el. Bővebben >>>