A Netflix 13,1 millió új ügyfelet szerzett 2023 utolsó három hónapjában, ami a streaming óriás legjobb negyedéves növekedése azóta, hogy a nézők otthon ragadtak a világjárvány első napjaiban.

Az erős adat ráadásul meghaladta a Wall Street 8,91 milliós becslését, az utolsó negyedévre vonatkozóan, sőt, a világ minden régiójában felülmúlta az előrejelzéseket. Csak Európában, a Közel-Keleten és Afrikában több mint 5 millió ügyféllel bővült a Netflix, így árbevételete 8,83 milliárd dollárra emelkedett a Netflix közlése alapján az említett időszakban.

A streaming szolgáltató maga is erősen meglepődött azon, hogy milyen erősre sikerült az utolsó negyedév – írja a Bloomberg. Ezt szintén jól példázza, hogy a keddi bejelentés után 11 százalékkal, 539 dollárra emelkedtek a Netflix részvényei a New York-i tőzsdén.

Mindez azt jelenti, hogy a világjárvány sújtotta 2022-es év óta a vállalat az egyik legerősebb ügyfélszám növekedést produkálta.

A siker titka egy több összetevős folyamat, amelyhez többek között hozzájárult:

  • a jelszavak megosztásának visszaszorítása;
  • az olcsóbb reklámos verzió bevezetése;
  • a széles és változatos programkínálat;
  • az elmúlt negyedév egyik slágere volt például a Távol a világtól című posztapokaliptikus thriller Julia Roberts-szel és Ethan Hawke-kal a főszerepben;
  • valamint a David Beckhamről szóló életrajzi dokumentumfilm-sorozat.

A Netflix egyes számú bevételi forrása máig az előfizetői díjakból származik, ugyanakkor elkezdett befektetni élő műsorokba, illetve videojátékokba is. Bár a platform vezetősége optimista, arra nem számítanak, hogy követőtáboruk olyan lendülettel bővül majd az év első negyedévében, mint 2023 utolsó három hónapjában. A Wall Street azzal számol, hogy a Netflix-közönség 4,31 millió ügyféllel bővül az első negyedévben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!