A Szövetségi Légiügyi Hivatal (FAA) szerdán közölte, hogy egy a Delta Airlines által üzemeltetett utasszállító orrkereke kipattant és elgurult, amikor a gép az Atlanta nemzetközi repülőtéren felszállásra várakozott. Néhány nappal ezelőtt pedig az Alaska Airlines Boeing 737 Max 9–es típusú repülőgépének egy ajtópanele vált le a kilazult rögzítések miatt, tátongó lyukat hagyva a repülőgép oldalán. Az ajtót végül egy portlandi család kertjében találták meg. 

Sőt, egy másik, a Toyama repülőtérre tartó Boeing járaton pedig a pilótafülke ablaka repedt meg menet közben.

Az esetet követően FAA biztonsági ellenőrzéseknek vetette alá a Boeing 171 hasonló gyártmányú repülőgépét.

A 757–es utasszállító gép orrfutőműve a FAA közleménye szerint levált és elgurult, miközben a repülőgép felszállásra várakozott a Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtéren. A fedélzeten tartózkodó száznyolcvanhét utas és a hat fős személyzet közül senki sem sérült meg. A gépnek a kolumbiai Bogotá volt az úticélja, az utasok egy helyettesítő járattal indulhattak később útnak – írja a Reuters. 

A Boeing nem kívánt nyilatkozni, a kérdéseket a Delta Airlines légitársasághoz irányította. Az FAA vizsgálatot indít az incidenssel kapcsolatban és fokozottan ellenőrzi a repülőgépgyártót.