A lépést magasabb szintű ügyfélkiszolgálással indokolja a távol-keleti cég, amely első európai gyártóüzemét is ezen a településen indította el, 2022-ben – írja a Digitrendi.hu.

A mostani innovációs központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül.

A központ a megnövelt kapacitásával évente akár 50 százalékkal több tesztelésnek ad otthont a gyáregység korábbi kapacitásához képest. Hozzáférést nyújt a legújabb technológiához, hogy az ügyfelek koncepcióinak visszaigazolásai lényegesen rövidebb átfutási idővel elkészülhessenek.

Létesítményeiben a potenciális és meglévő ügyfelek a helyszínen tesztelhetik az elkészült koncepciót és a végleges megoldások házon belüli gyártását.

A központ egyben a Lenovo első folyadékhűtéses tesztelési és demonstrációs létesítménye Európában.

„Az új innovációs központ az infrastrukturális megoldások közös kialakítását segíti, ezáltal az ügyfeleink a legújabb technológiával tesztelhetik a munkaterhelést, hogy választott megoldásuk pontosan az igényelt konfigurációval rendelkezzen” – emelte ki Per Overgaard, az Infrastructure Solutions Group EMEA műszaki igazgatója.

Fontosnak tartják a vásárlás előtti tesztelést

A Lenovo innovációs központjai számos helyen megtalálhatók a világban, ahol az ügyfelek számára, valós időben, még a vásárlás előtt kipróbálhatják az új adatközponti megoldásokat. Az új létesítményben a hazai ügyfelek a partnerekkel, köztük az Intellel, az AMD-vel és az NVIDIA-val közösen kialakított rendszereket is tesztelhetik.

A koncepcióteszteléshez virtuálisan és személyesen is hozzáférhetnek az ügyfelek, akik aztán a tesztelési folyamatot követően ki tudják választani a legjobb eredményeket adó konfigurációt.

Fókuszban a fenntarthatóság

Az európai gyártóüzemet az alapoktól kezdve a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve építették, és a megnyitása óta növelték az épület fűtésszigetelését, befejezték a világításérzékelő rendszerek telepítését, valamint optimalizálták a légkompresszorok hulladékhő-hasznosítását, és most zajlik a napelemek telepítésének a második fázisa is.

„Indulásunk óta több mint 200 meglévő és leendő ügyfelünk látogatta meg üllői létesítményeinket. Az innovációs központ megnyitásával arra számítunk, hogy még több ügyfelet üdvözölhetünk a tesztelési fázistól a gyártási folyamatig” – nyilatkozta a megnyitás kapcsán Zólyomi Szabolcs, a Lenovo gyári telephelyvezetője.