A repülővel való utazásnál pontosan meg kell tervezni a reptérre érkezés idejét. Az EU-n belüli utazás esetén ezt másfél-két órával az indulás előtt javasolt megtenni, az unión kívüli repülés esetében pedig még korábban.

Ennek ellenére a repülőgépek gyakori késései miatt mégsem tudnak pontosan kalkulálni az utasok. A Cirium légiközlekedést elemző cég több mint 600 valós idejű információforrásra támaszkodva a pontosság szerint sorrendbe rendezte az Egyesült Államokbeli járatokat és megállapította, hogy a Delta Air Lines gépei a legpontosabbak – írja az Entrepreneur.

A Cirium jelentése azt a gépet tekintette pontosnak, ami a tervezett induláshoz és érkezéshez képest nem késik 15 percnél többet. A legjobbnak a Delta Air Lines bizonyult: több mint 1,5 millió utazáson 84,72 százalékos pontossággal érkeztek meg a gépeik, míg 63.17 százalékos érkezési pontosággal Air Canada került a lista utolsó helyére. A Delta Airlinest idén harmadik éve kapta meg a zavartalan utazást honoráló Cirium Platinum díjat. A legpontosabbnak ítélt amerikai légitársasággal Budapestről is lehet utazni.

Az USA 10 legpontosabb légitársaságának teljes listáját itt lehet megnézni.

 

 

 

Radikális leépítést jelentett be a világhírű légitársaság

Az Alitalia olasz légitársaság 2021-ben szüntette be működését, azóta felszámolás alatt áll. Az Alitalia kálváriája újabb mérföldkőhöz érkezett.