Az IKEA újszerűvé teszi a távmunkát, miután tíz munkatársat keres június 24-én nyíló Roblox nevű virtuális áruházába. Ezzel a svéd bútoráruház olyan márkává válik, amely effektív munkát kínál egy játékplatformon – írja a CNN.

Az IKEA közleményében a Roblox platformot első lépésként jellemezte a mainstream játékpiacra való belépésre, és kiemelte, a játék lehetőséget ad az embereknek, hogy elmerüljenek az áruházi munka világában.

A jelentkező, aki felvételt nyer a céghez, az online áruház különböző részlegeiben fog dolgozni, például segít kiválasztani az emberek számára a megfelelő bútorokat és digitális húsgolyókat szolgál fel. 

A munkáért 13,15 fontos (közel 6200 forint) órabér jár, ami megegyezik egy átlagos londoni IKEA-alkalmazott valós bérével, és megközelíti az Egyesült Államokban dolgozó alkalmazottak fizetését, valamint több mint kétszerese az amerikai szövetségi minimálbérnek.

A virtuális alkalmazottak a hétköznapi Roblox-játékosok mellett fognak dolgozni, akiknek szintén lehetőségük lesz a vásárlók kiszolgálására, különböző bemutatótermek látogatására, előléptetésre és az IKEA-termékek használatára a virtuális tér berendezéséhez.

A Roblox videójáték az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, és ma már a 12-17 éves amerikai fiatalok mintegy fele használja havonta.

Az IKEA nem az első márka, amely belépett a virtuális világba, többek között például a Walmart nyomdokait is követi, amely vállalat létrehozott egy virtuális Roblox áruházat, ahol lehetővé válik a felhasználók számára, hogy fizikai tárgyakat vásároljanak, és azokat postán kapják meg.

19 évesen már überelte a Gucci-t és Karlie Kloss-t

Több mint 1,6 milliárd alkalommal tértek be a Roblox nevű videojátékban megtalálható online ruhaboltba, melyet egy 19 éves birminghami diák épített.
Bővebben--->