A volt igazgató, Helena Helmesson négy év után bejelentette, hogy távozik a cég éléről. Állítása szerint a szerep rendkívül megterhelő volt, nem volt már energiája a folytatáshoz. Helyét azonnali hatállyal vette át Daniel Ervér, a cég egyik veterán munkatársa, aki 18 éve dolgozik a H&M-nél. A 42 éves Ervér előzőleg a cég márkavezetője volt, ezt a pozíciót továbbra is megtartja. 

A H&M jelenleg a rivális Zara, illetve az új kihívó, a Shein ellen küzd, amelyek mindketten erős forgalomnövekedést értek el, míg a H&M-nél a karácsonyi időszakban is visszaesést mértek – írja a Reuters. 

A H&M az utóbbi időben az értékesítési volumenek helyett a nyereségességre összpontosított, ebben az évben 10 százalékos működési haszonkulcsot kívánnak elérni.

A divatcég utolsó negyedévi üzemi nyeresége 7,8-ról 7,2 százalékra esett vissza. Az említett 10 százalékos célt a vállalat „ambíciózusnak” nevezte. A 4,33 milliárd koronás negyedévi nyereség elmarad az elemzők által várt 4,57 milliárd koronától.

Letarolta a piacot a H&M kínai rémálma, most az amerikai tőzsdén debütálhat

A Shein divatóriás 80-90 milliárd dolláros becslést remél, amellyel az elmúlt évek legnagyobb első nyilvános részvénykibocsájtását (IPO) hajtaná végre.