Götz Werner harmadik generációs drogériás családba született 1944 februárjában Heidelbergben.  Ő vehette volna át a heidelbergi Drogerie Wernert, de apjával nem jöttek ki jól, így alapította meg saját láncát, a Drogerie Marktot (DM-et), miután Karlsruhéba költözött, ahol először patikát nyitott - írja a portál.

A hetvenes évek elején megszüntették a drogériákban forgalmazott termékek árszabályozását, így kiváló üzleti lehetőség nyílt a fiatal Werner előtt. Felismerte, hogy az új világban már nem a fehér köpenyes drogista adja oda a szappant vagy a fogkrémet a vásárlónak, hanem a boltba betérők jobban szeretnek kedvükre válogatni a polcokra kirakott termékek között. Ebből nőtte ki magát a mára világmárkává vált cég.

A társaságot pont 50 évvel a halála előtt alapította meg. A DM-nek ma több mint 3800 üzlete és 66 ezer alkalmazottja van Európában, ezen a piacon ők a legnagyobbak.

Götz Werner néhány évvel ezelőtt átadta a vállalat vezetését fiának, Christophnak. Ezután a feltétel nélküli alapjövedelem ügyének szentelte magát. Götz Werner 78 évesen hunyt el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport