Még április közepén ismerte meg a kínai elitképző, a Fudan Egyetem nevét a magyar nyilvánosság, amikor kiderült, hogy Budapesten nyithatja meg európai campuszát a felsőoktatási intézmény. Azóta határozott a magyar kormány arról, hogy Palkovics László innovációs miniszter, a kínai Fudan Egyetem budapesti megvalósításáért felelős - néhány nappal korábban kinevezett - kormánybiztosa kössön stratégiai megállapodást az állam nevében a Fudan Egyetemmel. A 540 milliárd forintra becsült beruházás jelentős részben kínai alapanyagokból, kínai munkával, nagyrészt kínai hitelből valósulna meg, amit Magyarország fizetne. Kína 450 milliós hitelt adna, amit a magyar állam 100 milliárddal kiegészítene.

A legfrissebb Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási ranglista értékelése alapján a kínai Fudan Egyetem, nem kevesebb, mint 6 helyet javítva a tavalyi helyezéséhez képest, jelenleg a világ 34. legjobb felsőoktatási intézmény. A kínai intézménynek több mint 45 000 hallgatója van és az anyaországban elitképzőnek számít, a kommunista párt tagjainak a gyerekei iratkoznak be az intézményre.

Így nem meglepő az a bejelentés, hogy teljes stratégiai és együttműködési partneri kapcsolatokról szóló megállapodást írt alá a kínai Fudan Egyetem és a China Media Group. Ebből az alkalomból - a Kínai Nemzetközi Rádió közlése szerint - május 10-én ünnepi eseményt tartottak. Shen Haixiong, a Kínai Kommunista Párt Propagandaosztályának vezetőhelyettese, egyben a CMG vezetője, Jiao Yang a Fudan Egyetem KKP bizottságának titkára is megjelentek az eseményen és beszédet is tartottak. Az eseményen még hivatalosan megalakult a CMG–Fudan Nemzetközi Sugárzások Kutatóközpont is.

A China Media Group, más néven Kína Hangja, a Kínai Népköztársaságban a rádiós és televíziós műsorszórás révén az uralkodó állami médiacég. 2018. március 21-én alapították a Kínai Központi Televízió, a Kínai Nemzeti Rádió és a Kínai Rádió Nemzetközi nemzeti holdingjaként.