Az olasz istálló, amely többek között az üvöltő benzinmotorjairól híres, közölte, hogy a jövő év végén dobja piacra első elektromos autóját, melynek tervezett ára alapján bízik benne, hogy a leggazdagabb autóvezetők is készen állnak a váltásra.

A Reuters egyik bennfentese szerint olyannyira magabiztos a Ferrari váltást illetően, hogy a legelső elektromos autója is potom 500 ezer euróba, azaz mintegy 198 millió forintba fog kerülni.

A meglehetősen vaskos árcédula, amely nem tartalmazza a jellemzően 15-20 százalékos többletet jelentő funkciókat és személyes kiegészítőket, jóval magasabb, mint a riválisok idei első negyedévben forgalomban lévő modelljeinek eladási árai.

Ezek ugyanis az extrákkal együtt nagyjából 350 ezer euróba, vagyis durván 138 millió forintba kerültek.

Ugyan az olasz autógyártó nem árult el többet a készülő EV-jéről, 2022-ben azonban bemutatta Purosangue SUV-ját, amellyel bebizonyította, hogy a hagyományos kétüléses sportkocsik és grand tourerek körén túlmutatva is képes sikeres lenni.

A Ferrari új, maranellói gyárában a belsőégésű és a hibrid autói mellett az új elektromos autókat is gyártja majd, továbbá itt készülnek el a hibridek és az EV-k alkatrészei is.

Újraértelmezi a Ferrari az elektromos autókat

Jövő év végén gurulhat le a futószalagról a Ferrari első elektromos autója. A gyártó becslése szerint 2026-ra az eladásaik több mint fele a hibrid és az elektromos autók között oszlik meg.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→