Mindössze 1800 forintért vásárolhatták meg több ezren a gyártó 160 ezer forintos beépíthető sütőjét szerda délután. A félreárazott terméket a hiba kijavításáig bezárólag mintegy 1300-an vásárolták meg. De hiába: a sütőt nem fogják megkapni.

Az Index egyik olvasójának ismerőse jelezte a lapnak, hogy egy konyharuha áráért kapható az eszköz. A problémát ugyan állítólag egy óra alatt orvosolta az Electrolux, az elképesztő árajánlatra azonban addigra már sokan lecsaptak.

A gyártó a lapnak később azt nyilatkozta, hogy az Electrolux SteamBake 600 beépíthető sütő téves árral szerepelt a weboldalukon, amelyért elnézést kértek.

Tóth Péter, az Electrolux magyarországi értékesítési divíziójának igazgatója közölte, hogy a gyártó tudatta a vásárlókkal, hogy a rendelés után érkező automatikusan kiküldött e-mail nem minősül a megrendelés visszaigazolásának. Ehhez egy második, a rendelést visszaigazoló e-mail is szükséges. Ezt ebben az esetben a vásárlók nem kapják meg, vagyis a fillérekért árult sütő nem fog kiérkezni hozzájuk.

A vállalat a probléma észlelésével egy 200 millió forintos bukástól menekült meg.

kárpótlás azonban nem marad el: a vállalat az Indexszel tudatta, hogy az érintetteket egy 20 százalékos kuponnal kárpótolják. Egyúttal javasolták, hogy amennyiben a vásárlók szokatlanul magas árcsökkenést tapasztalnak, vegyél fel a kapcsolatot az Electrolux ügyfélszolgálatával.

Melyik a legjobb beépíthető sütő? Megérkezett a teszt eredménye

Összesen 44 beépíthető sütő szerepelt egy nagyszabású nemzetközi teszten, amelynek végeredményét a Tudatos Vásárlók Egyesülete tette közzé. Az 56-395 ezer forintos gépek biztonságosak, de sütésben már vannak jelentős eltérések. A tesztet holtversenyben egy Ikea, egy Bosch és egy Electrolux sütő nyerte. Kiderült az is, hogy 100 és 200 ezer forint közötti összegért kiváló gépeket lehet vásárolni.