Az idei esemény új hallgatói körrel bővült: a Szíjj László tulajdonába tartozó Duna Csoport vízépítőmérnök, építőmérnök, térinformatikai, geoéta és programozó szakos hallgatókat is meghívott – írják közleményükben. Kiemelik, a rendezvény célja a diákok szakmai ismereteinek bővítése, miközben közösséget építenek.

A szervezőcsapat új céljai között szerepel továbbá az is, hogy a tervek szerint januártól szabadon választható tantárgy lesz az InfraBIM a hallgatók számára, melyet több, építéstudományi területen képzést folytató egyetemen is elindítanak a lehetőségek szerint.

A programra idén hat egyetemről negyven hallgató érkezett. Az InfraBIM témáját az elméleti ismereteken túl gyakorlati bemutatókkal teszik látványossá, nagy hangsúlyt fektetve a hightech gépek és a technológiák adta infrastrukturális fejlesztésekre. A résztvevők betekintést nyernek továbbá a soproni M85-ös alagút építkezésére, valamint az M44 autópálya építésébe is.

Nagyban megy a kavarás a téti keverőtelepen

A 83-as út fejlesztését kiszolgáló keverőtelepen a tavalyi 125 ezer tonna után idén 110 ezer tonna lehet a termelés. Az idei év legnagyobb kihívásai az energiaárak növekedése és a beszerzés nehézségei. Bővebben--->