Bár csökkent a Dell Technologies adózott eredménye a második negyedévben, a cég a New York-i tőzsde csütörtöki kereskedésének leállítása után azt közölte, hogy az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyeresége 1,74 dollárra nőtt az augusztus 4-ével záródott negyedévben az egy évvel korábbi 1,68 dollárról, és ezzel meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 1,14 dollárt. 

Az adózott eredmény 455 millió dollár, részvényenként 63 cent lett, kisebb az egy évvel korábbi 506 millió dollárnál, részvényarányosan 68 centnél. A Dell bevétele éves szinten 13 százalékkal, 22,93 milliárd dollárra csökkent, de így is jócskán felülmúlta a várt 20,9 milliárd dollárt.

Az infrastrukturális megoldások üzletágának a bevétele 11 százalékkal, 8,461 milliárd dollárra, az ügyfélmegoldások területén 16 százalékkal, 12,942 milliárd dollárra csökkent.

A vállalat úgy számol, hogy a folyó negyedévben a bevétele 22,5-23,5 milliárd dollár lesz, ami meghaladja a szakértők által becsült 21,67 milliárd dollárt. A Dell a negyedéves részvényarányos nyereségét 1,45 dollárra (plusz/mínusz 10 centre) becsüli, míg a piac 1,38 dollárral számolt.

252 millióval kevesebb PC

Az International Data Corporation (IDC) 13,7 százalékos visszaesésre számít idén a személyi számítógépek piacán. Ugyanakkor jövőre megfordulhat a tendencia.

Habár az amerikai kutatócég szerint idén 252 millióval kevesebb PC-t szállítanak ki, már látszódnak a javulás jelei a piacon és jövőre már ismét nőhet a piac, mintegy 3,7 százalékkal. Jitesh Ubrani, az IDC kutatási vezetője szerint legjobb esetben is mérsékelt marad a kereslet, mivel további is gazdasági kihívásokkal néz szembe a szegmens. Hozzátette: az idei év történelmi visszaesés lehet a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!