Hans-Peter Kemser, a BMW Manufacturing Hungary Kft. elnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírásának alkalmából tartott sajtóeseményen azt mondta, hogy a BMW-csoport legnagyobb fotovoltaikus rendszerét alakítják ki a magyarországi gyárban, ami hazánkban is az egyik legnagyobb ilyen jellegű beruházás.

Mint mondta, 320 ezer négyzetméter napelempanelt helyeznek el, amiből 187 ezer négyzetméternyi a gyárépületek tetejére kerül, a többi a földre. A park 43 megawattos teljesítményével évente húszezer háztartás energiaigényét fedezné. A beruházás a gyártás indulására, azaz 2025 novemberére készül el.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a termeléshez szükséges energiát teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik majd, a termelési területeken zöldfalakat alakítanak ki, melyek nem használnak papírt, ahogy műanyagot sem az üzemi étteremben.

Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese mérföldkőnek nevezte a fejlesztést a cégcsoport életében, mely elmondása szerint az idei legnagyobb európai beruházásuk. Kiemelte, nem csupán létrehozója, hanem üzemeltetője is lesz az E.ON a napelemparknak, amely egy menedzsment-rendszert is működtetni fog a területen.

Az EU megfékezné a megújulók piacán nyomuló Kínát

Szubvencióellenes vizsgálatot indít az Európai Bizottság a külföldi támogatásokról szóló rendelet alapján a kínai állami finanszírozásból épült szélturbinák ügyében. Margrethe Vestager versenyjogért felelős biztos szerint nem megengedhető, hogy Peking a szélenergia, az elektromos járművek és a félvezetők területén is leuralja az unió piacát.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->