Shell hétfőn mintegy 2,5-4,5 milliárd dollár értékvesztést jelölt meg a negyedik negyedévre vonatkozóan, főként a szingapúri finomítási és vegyipari központhoz kapcsolódóan, amelyet az olajipari nagyvállalat szeretne értékesíteni – írja a Reuters.

Az eszközök közé tartozik egy napi 237 ezer hordó feldolgozására képes finomító és egy évi egymillió tonna termelésű etiléngyár is a szingapúri Bukom és Jurong szigeteken, amelyekre vonatkozóan a cég tavaly stratégiai felülvizsgálatot jelentett be.

A február 1-én publikálandó negyedik negyedéves eredményeket megelőzően Shell azt is közölte, hogy a gázkereskedelem jelentősen magasabb lesz, mint az előző három hónapos időszakban, miközben az upstream termelés napi 1830-1930 ezer hordó olajegyenértéken alakulhat.

Eközben a vegyi anyagok és termékek divíziója várhatóan korrigált eredményveszteséget könyvelhet el ugyanebben az időszakban.

Hasít a Mol, megemelték az éves eredménycélt

A társaság közleménye idézi Hernádi Zsoltot, a vállalat elnök-vezérigazgatóját, aki szerint a harmadik negyedévben javuló finomítói árréssel és az üzemanyagtermékek iránti erős kereslettel sikerült ellensúlyozni a külső tényezők negatív hatásait. Bővebben --->