A magyar miniszterelnök a brazil választóknak szóló videóüzenetében egyebek mellett arról beszélt, hogy sok vezetővel találkozott, de nagyon kevés olyan kiemelkedő vezetőt látott, mint Bolsonaro. Nagy megtiszteltetés volt vele dolgozni, megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, stabilizálta a gazdaságot, visszaszorította a bűnözési rátát, és Brazília számára egy fényesebb jövőt készített elő.

Azt kívánom, hogy folytathassa a munkáját, és önök Brazíliában mindannyian élvezhessék ennek áldását. Olyan elnökről beszélünk, aki a progresszív, liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé és a Jóistent mindannyiunk fölé. Sok sikert kívánok önöknek! Go Bolsonaro!

- tette hozzá.

Bolsonar megköszönte Orbánnak az elismerést.

 

A biztatással persze nem volt egyedül, Bolsonaro Twitter-falán mások mellett Donald Trump volt amerikai elnök is támogatásáról biztosította a brazil elnököt, akinek szüksége is van a biztatásra, mivel a Datafolha közvélemény-kutató intézet felmérése szerint Luiz Inácio Lula da Silva, aki 2003 és 2010 között volt Brazília államfője, egyelőre két számjegyű különbségű győzelemre számíthat a vasárnapi első fordulóban - írja a 24.hu.

A választásról itt írtunk részletesen.