A Nike csütörtökön bejelentette, hogy a teljes munkaerő-állományának mintegy 2 százalékát, vagyis több mint 1600 állást fog megszüntetni, mivel a sportruházati óriáscég az idei év gyengébb profitja után csökkenteni kívánja a költségeit. A cégnek 2023. május 31-én körülbelül 83 700 alkalmazottja volt.

A Nike globális versenytársai, az Adidas, a Puma és a JD Sports szintén gyengébb idei bevételekre figyelmeztettek, mivel a fogyasztók csökkentik a nem alapvető termékeket érintő kiadásaikat.

A Reuters emlékeztet, hogy decemberben a Nike 2 milliárd dolláros megtakarítási tervet vázolt fel a következő három évre, többek között egyes termékek kínálatának szűkítésével, az ellátási láncának javításával és az automatizálás használatának növelésével.

A vállalat emellett azt is bejelentette, hogy a harmadik negyedévben mintegy 400-450 millió dolláros végkielégítési költséget fog fizetni.

A hírről elsőként beszámoló Wall Street Journal információi szerint, a leépítések várhatóan pénteken kezdődnek, a második szakasz a folyó negyedév végére fejeződik majd be.

Az elbocsátások várhatóan nem érintik az üzletekben és elosztóközpontokban dolgozó alkalmazottakat, illetve az innovációs csapat tagjait.