Egyre több kínai ingatlancég igyekszik megválni a tulajdonában lévő külföldi ingatlanoktól, ezzel próbálják meg javítani az ingatlanválság miatt jelentősen romló likviditásukat. 

Barry Sternlicht, a Starwood Capital Group elnöke a Bloombergnek arról beszélt a jelenség kapcsán, hogy a hitelköltségek emelkedése miatti világméretű visszaesés már több mint 1000 milliárd dollárt törölt ki az irodai ingatlanok értékéből, azonban ez még csak a jéghegy csúcsa, mivel egyelőre nagyon kevés eszközt adtak el.

A guangzhoui székhelyű China Aoyuan Group Ltd., amely egy 6 milliárd dolláros adósság-átütemezési terv közepén 2023 végén a 2021-es vételárhoz képest 45 százalékos kedvezménnyel értékesített egy telket Torontóban.

Európában a Shimao Group Holdings Ltd. az egyik londoni irodaházát 15 százalékkal olcsóbban értékesítette a 2022-es korábbi eladásához képest. Ausztráliában a Country Garden 250 millió ausztrál dollárért adott el egy telephelyet Melbourne külvárosi részén, Sydney-ben pedig nagyjából 240 millió ausztrál dollárért adtak el egy fejlesztési eszközt.

Az ilyen értékesítések szélesebb körű hatását az határozza meg, hogy a piac mennyire veszi komolyan az eredményeket

 – mondta Peter Papadakos, a Green Street elemzője.