Nyilvánosságra került a tavaly júlilusban elhunyt Ivana Trump, Donald Trump volt amerikai elnök exfeleségének végrendelete. A Csehszlovákiában született, majd Kanadába emigrált modellből lett üzletasszony 34 millió dolláros vagyonát javarészt gyermekei, barátai és jótékonysági szervezetek között osztották szét 2022 végén – írja a Business Insider.

A témát feldolgozó legtöbb médium kiemelte, hogy Donald Trump egy vasat sem kapott, ez azonban a legkevésbé sem tekinthető váratlan fordulatnak.

Ivana Trump később ugyanis újra megházasodott, Rossano Rubicondihoz ment feleségül 2008-ban, hogy aztán 2009-ben már el is váljanak, ám később ismét egymásra találtak, és egészen 2019-ig rendszeresen találkozgattak.

Ivana Trump végrendelete is ebben az évben készült el, így még szerepel benne a férfi, annak 2021-es halála ellenére is. Rubicondira Ivana Trump egy franciaországi, St. Tropezben lévő ingatlant hagyott volna.

Donald Trump egyébként nem is szorul exneje hagyatékára. A volt elnök vagyona a Forbes decemberi cikke szerint 4,3 milliárd dollárra rúg, amelyből ha levonjuk az 1,1 milliárd dollárnyi adósságát, akkor is 3,2 milliárd dollár marad. Ennek ellenére 2020-ban egyáltalán nem fizetett jövedelemadót.

Ivana és Donald Trump 1977-ben keltek egybe, kapcsolatuk a 80-as évek végén romlott meg, miután Ivana felfedezte hogy férje szeretőt tart. Donald Trumppal 1990 decemberében váltak el, ezt követően Ivana Trump saját vállalkozásba kezdett, ruházati szépségipari termékekhez, illetve ékszerekhez is adta a nevét.

Sajtóinformációk szerint Ivana Trump személyes vagyontárgyainak túlnyomó részét, így ékszereit és a szőrmegyűjteményének értékesítéséből befolyó összeget gyermekei – Donald Trump Jr., Ivanka Trump és Eric Trump – kapták. Ruháit az Amerikai Vöröskereszt és az Üdvhadsereg szervezetek kapták. Ingatlanportfóliója felett pedig gyermekei rendelkeznek, Donald Trumppal együtt. Ez alól egyetlen kivétel egy floridai lakás, amelyet a család korábbi dadusa, Dorothy Curry kapott.