A General Motors közel 820 ezer terepjárót hív vissza a csomagtérajtóval kapcsolatos biztonsági probléma miatt.

Az autógyártó szerint a 2020-2024-es Chevy Silverado és GMC Sierra csomagtérajtójának kinyitásához használt elektronikus reteszelő mechanizmus rövidzárlatot okozhat, ha víz kerül a csomagtérajtóba.

Ennek következtében az ajtó véletlenül kinyílhat, miközben az autó parkol és így indulás után a csomagtérben tárolt dolgok kirepülhetnek.

Az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hatóság honlapján közzétett jelentésben a CNN beszámolója szerint a General Motors azt jelezte, hogy több mint 130 panasz érkezett a csomagtérajtó kinyílása miatt. A cég szerint azonban az ajtó csak akkor nyílik ki, ha a jármű leparkolt.

„A karosszériavezérlő modulban (BCM) lévő vezérlőlogika megakadályozza a csomagtérajtó reteszének kioldását, amikor a jármű sebességben van, még akkor is, ha a BCM kioldó jelet kap a külső érintőpad kapcsolójától” – írták.

A autógyártó azt is közölte, hogy egy panasz érkezett hozzájuk könnyű sérülés és három kisebb anyagi kár miatt.

A visszahívás több mint 570 ezer eladott járműre vonatkozik az Egyesült Államokban és körülbelül 249 ezerre Kanadában.

A kereskedők a csomagtérajtót nyitó külső kapcsolót vízállóbb anyagra cserélik. A General Motors bejelentése szerint március 18-án kezdik tájékoztatni az ügyfeleket arról, hogy az autójukat érinti-e a visszahívás.