Az Európai Bizottság és az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) közös közleményben azt írták, az előző évihez képest a hamis tárgyak becsült értéke 3 százalékkal nőtt tavaly. A legtöbb esetben játékok, cigaretták, rögzített CD-k és csomagolóanyagok, továbbá DVD-k voltak az elkobzott termékek között.

Ezek a lefoglalt termékek 72 százalékát tették ki a brüsszeli jelentés szerint.

Ugyan az EU határain elkobzott küldemények száma 43 százalékkal csökkent, az értékük 11 százalékkal nőtt 2021-hez képest, emellett a rendőrség illetékesei és a tagállami piacfelügyeleti hatóságok is 26 százalékkal több hamis árut koboztak el. Ugyanakkor csökkent az Európába becsempészni kívánt termékek értéke, mivel az olcsóbb eszközök nagyobb számban tűntek fel az uniós külső határokon.

A legtöbb hamis terméket – több mint 96 százalékukat – tíz uniós tagállamban (Olaszország, Franciaország, Hollandia, Bulgária, Németország, Litvánia, Spanyolország, Magyarország, Görögország és Portugália) foglalták le.

 

 

 

Hamis ruhákkal buktak le az M7-esen

A pénzügyőrök 700 doboz, magyar zárjegy nélküli cigarettát és 107 hamis ruhát találtak két bolgár autósnál az M7-es autópálya lepsényi pihenőhelyén.
Bővebben--->