Véget ért az Apple szabadalmi vitájának elnöki felülvizsgálata, így életbe lép az Apple Watch forgalmazási tilalma az Egyesült Államokban – írja a Reuters.

A december 25-én véget ért felülvizsgálati folyamat alatt a kabinetnek lehetősége lett volna megvétózni a tilalomra vonatkozó végzést, azonban Joe Biden amerikai elnök nem élt ezzel a lehetőséggel.

Az orvosi megfigyelő eszközöket gyártó Masimo cég még 2020-ben fordult az Egyesült Államok nemzetközi kereskedelemért felelős hatóságához (ITC) arra hivatkozva, hogy az Apple jogtalanul használja az általa kifejlesztett véroxigénszint-mérő technológiát.

Az elnöki döntésre felkészülve az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 okosórák forgalmazását már december 18-án leállította a vállalat.

A kedden életbe lépett forgalmazási- és importtilalom ellen fellebbezést nyújtott be az Apple.

Az óriáscég közleményében kifejtette, hogy nem ért egyet az ITC döntésével és annak érdekében, hogy az Apple termékei minél előbb elérhetőek legyenek a vásárlók számára, a döntés felfüggesztését kéri az amerikai vámhatóság állásfoglalásáig. A vámhatóság várhatóan január 12-én hoz döntést az ügyben.

(Gyurka Eszter)