Guy Libot-t, a KBC csoport korábbi pénzügyi szenior ügyvezető igazgatóját nevezték ki a K&H csoport vezérigazgatójának. Guy Libot hosszú és széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban, a világ különböző részein és a KBC csoporton belül is több helyen dolgozott. A K&H-t és Magyarországot is jól ismeri, korábban 4 évig, 2006 júniusa és 2010 szeptembere között a magyarországi K&H Bank vezérigazgató-helyetteseként a vállalati banki területet vezette. Guy Libot kinevezését már a magyar hatóságok is jóváhagyták.

“Nagy örömmel tölt el, hogy ismét visszatérhetek Magyarországra. Személy szerint rendkívül élveztem a Magyarországon töltött éveket bő 10 évvel ezelőtt, így nagy örömmel fogadtam el a kinevezést, hogy újra itt dolgozzak, és tovább segítsem a K&H fejlődését. Természetesen ezen idő alatt mind a bankcsoport, mind pedig az ország rengeteget változott, és gazdagodott. Folytatni kívánom a megkezdett munkát, hogy a K&H tovább erősítse piaci pozícióját, referencia legyen az innovációban, valamint továbbra is aktív szerepet vállaljon a magyar gazdaság finanszírozásában.” – mondta el a K&H új vezérigazgatója, Guy Libot kinevezése kapcsán.

David Moucheron visszatér Belgiumba

A KBC csoport igazgatótanácsa David Moucheront, a K&H csoport korábbi vezérigazgatóját, a KBC csoport végrehajtó bizottságába, és egyben a KBC Bank Belgium vezérigazgatójává nevezte ki.

A K&H Bank 2020-ban jó pénzügyi teljesítményt nyújtott, és 42,3 milliárd forint nettó nyereséget ért el, ami éves összehasonlításban 6 százalékos növekedésnek felel meg. A hitelpiaci részesedése minden szegmensben dinamikusan nőtt. 2020-ban a K&H összesen 620 milliárd forintnyi új hitelt helyezett ki, ami éves összehasonlításban 23 százalékos növekedést jelent, és teljes hitelvolumene 1900 milliárd forintra nőtt. Működése során kiemelt hangsúlyt fektet a digitalizációra és az innovációra. Digitálisan aktív ügyfeleinek száma elérte a 570 ezret.