A vállalat közölte, hogy a karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében tartanak nagyrészt zárva az üzletek szenteste napján. Egyedül a bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR, valamint az INTERSPAR áruházak maradnak nyitva, ám azok is csak 12 óráig.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója elmondta, a kereskedelemben dolgozó kollégáinknak a karácsonyt megelőző időszakban „a szokásosnál is nagyobb erővel, energiával kell helyt állniuk az üzletekben.”

Ezért, hogy a mintegy 14 ezer munkatársuk többsége otthon, a családja és barátai körében, békésen és méltó módon tölthesse a szentestét a cég úgy döntött, hogy a boltjai többségét arra a napra bezárja.

Az ügyvezető megjegyezte, hogy akiknek aznap dolgozniuk kell, azok 100 százalékos túlóra pótlékban részesülnek.

A közlemény szerint a franchise üzletek – SPAR partner, SPAR market –, valamint a töltőállomásokon található egységek – OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR – maguk döntenek a nyitvatartásról, mivel azok működtetése ebben a tekintetben független a SPAR Magyarországtól.”

A SPAR tehát követi többek között a Lidl, a Rossmann, a DIEGO, a Penny Market és a JYSK gyakorlatát. Igaz, ezen üzletláncok egységei kivétel nélkül bezárnak. 

Karácsonyi boltzár: hangzatos, de nem sokat érő akció

A teljes képet szemlélve, összességében kevés dolgozót érint az idei karácsonyi, szentestei boltzár. Újabb kereskedelmi láncok pedig várhatóan már nem jelentik be csatlakozásukat az akcióhoz.
Bővebben--->