Két hét múlva bezárja kapuit a Keleti pályaudvarnál lévő Danubius Hotel Hungária, és egészen február 28-ig ki sem nyitnak – írja a turizmus.com. A Danubius Hotels novembertől nyolc másik szállodájában várja a vendégeket Budapesten, Bükön és Győrben.

A döntést azzal indokolták, hogy a 499 szobával rendelkező hotelt a jelenlegi foglaltsági előrejelzések mellett nehezen lehet hatékonyan üzemeltetni. A meglévő foglalásokkal rendelkező vendégek kiértesítését megkezdték, elhelyezésükről a cég más budapesti szállodáiban gondoskodnak.

A Radisson Blu Béke Hotel a nyáron véget ért teljes megújulása után a Danubius Hotel Astoria is nagy átalakuláson ment keresztül idén: szobái közül 44 újult meg, tehát május óta ismét teljes kapacitással üzemel.

November közepén pedig megkezdődik a Danubius Hotel Helia három emeletén az északi szobák felújítása. A szállodában a beruházás korábbi fázisaiban megújult a hotel lobbyja, az étterem, a Yellow Bistro & Bar és a rendezvénytermek is új külsőt kaptak. A szálloda a munkálatok alatt is nyitva tart.

A vezérigazgató szerint a Hungáriában dolgozóktól sem válnak meg a leállás idejére. „Vendégeinknek számos más szálláslehetőséget tudunk nyújtani fővárosi szállodáinkban és ugyanilyen fontos számunkra, hogy erre az időszakra a novembertől ideiglenes üzemszünet alatt lévő Danubius Hotel Hungariában dolgozó összes kollégánkról gondoskodni tudunk" – mondta Kovács Balázs, a Danubius Hotels vezérigazgatója.