Két héttel ezelőtt megalapították az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft., amely az élelmiszer-pocsékolásnak vetne véget azzal, hogy februártól összegyűjti a boltokból a 48 óra múlva lejáró termékeket - szúrta ki a Napi.hu. 

A 3 millió forintos tőkével létrehozott cég tulajdonosa az állam és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felügyelete alatt működik. 

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a  társaságot Hodorics András irányítja, aki korábban a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgató-helyetteseként is dolgozott. A cégvezető tulajdonosa az Akali Apartmanok Kft.-nek, amely Balatonakaliban új építésű ingatlanokat értékesít. 

Az élelmiszer-pazarlás visszaszorítását célzó jogszabály a Pulzus Kutatónk a Napi.hu megbízásából készült kutatása szerint erősen megosztja a vásárlókat:  nincs egyértelmű, többségi véleményük. Vannak, akik szerint a szabály célja, hogy kitoljanak a boltláncokkal. Vannak, akik támogatják, majdnem ugyanennyien máshogy fognák vissza a pocsékolást.