A vállalat szerint a megvásárolt erőmű az ország egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb létesítménye, a termelési kapacitásait rugalmassá tevő korszerű technológiáknak hála pedig meghatározó szerepet játszik a magyar villamosenergia-hálózat szabályozásában, illetve kiegyensúlyozásában – írja közleményében a cég.

Hozzáteszik, hogy a most megvásárolt erőmű segít a rugalmas villamosenergia-termelési kapacitás biztosításában, ami azért döntő fontosságú, mert több megújuló kapacitás jött létre szakaszos termeléssel. Az európai országoknak pedig rugalmas alapterhelési kapacitásra van szükségük, melyek gyorsan be- vagy kikapcsolhatók a hálózataik kiegyensúlyozása érdekében.

Estelle Brachlianoff, a Veolia vezérigazgatója arról beszélt, hogy a megállapodás összhangban van a rugalmassági kapacitások fejlesztésére irányuló törekvéseinkkel, amelyek az európai villamosenergia-hálózat stabilitásának elengedhetetlen kiegészítői.

tranzakció létrejötte a szükséges engedélyek megszerzésétől, valamint a vonatkozó előírások betartásától függ a továbbiakban.

A Profitline arról számolt be, hogy januárban a Veolia két leányvállalata, a hazai Veolia Energia Magyarország Zrt. és a lengyel Veolia Holding Polska közösen 53 százalékos, azaz többségi tulajdont szerzett a szennyvizek hőenergiájának hasznosításával kapcsolatos innovatív technológiát kifejlesztő THERMOWATT Energetikai és Építőipari KFt.-ben.

 

 

 

Új, külföldi tulajdonosával újraindul az Oroszlányi Erőmű

2022. Szeptember 9-én a magyarországi Veolia csoporthoz tartozó CHP-Invest Kft. és az Újpalotai Energia Kft. átvette az MVM Zrt. tulajdonában lévő Vértesi Erőmű Zrt.-től a tulajdonában jelenleg konzervált állapotban lévő, üzemszüneti státuszt folytató Oroszlányi Erőmű eszközparkját - adta hírül a társaság.