Megindult a forgalom az M44 gyorsforgalmi út két új felüljáróján a Kecskemét- Szentkirály szakaszon – jelentette be közleményében az Építési és Közlekedési Minisztérium. 

Az M44 gyorsforgalmi út munkálatai 2016 óta folyamatosan zajlanak. Eddig Szentkirály és Békéscsaba között összesen 93 kilométer készült el a kétszer kétsávos gyorsforgalmi útból, amely Békéscsabát köti be a gyorsforgalmi úthálózatba.

Jelenleg kivitelezés alatt áll a 32,2 kilométer hosszú Kecskemét- Szentkirály szakasz, amelyen összesen 14 híd épül, ezek közül kettőt – az épülő gyorsforgalmi út feletti – június 11-én adnak át a forgalomnak.

  • Az egyik a Nagykőrösről kivezető Csongrádi úton, mely egy 49 m hosszú egynyílású felüljáróval keresztezi az M44 gyorsforgalmi utat.
  • A másik a 441 számú főútnál, melyet az M44 külön szintű csomóponttal keresztez.

A felüljárók átadásával mód nyílik az új hidak melletti meglévő útszakaszok elbontására és az M44 építésének folytatására. Az M44 kivitelezésével párhuzamosan zajlik 441 sz. főút megerősítése is, ahol a külterületi szakaszokon a főpálya elkészült. Így a felüljáró átadásával akadálytalanná vált a haladás Nagykőrös és Katonatelep között.

A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Hódút Építő Kft. végzi, melynek nettó összértéke 135,9 milliárd forint.

Új autópályaszakasz épül: videón mutatjuk

A pályaszerkezet munkálataival folytatódik a projekt, épül az M4-es sztráda új, mintegy 34 kilométeres szakasza.

A részletekről ITT írtunk bővebben.