Másfél milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a FÖMI az Új Széchenyi Terv EKOP keretéből az elektronikus földhivatali eljárások ügyfélbarát bővítésére.  A DALNET24 - digitalizált alaprajzok a neten keresztül a nap 24 órájában - elnevezésű programban egyrészt digitalizálnák a földhivatali ügyintézéshez a legnagyobb számban kapcsolódó társasház és szövetkezeti ház ügyiratokat, adatokat, dokumentumokat, országosan biztosítva a társasház- és szövetkezeti ház adatok egységes, hatékony kezelését és folyamatos szolgáltatását.

Emellett a TakarNet24 hálózaton elérhetővé teszik az ingatlan-nyilvántartás térképi adatbázisait az egyéb önálló ingatlanok digitalizált alaprajzaival kiegészítve. Az ügyfelek  bármikor nyomon követhetik majd, hogy földhivatali ügyeik a hivatali eljárás mely fázisában tartanak. A szolgáltatások igénybe vételét különböző keresési lehetőségek támogatják majd. A szolgáltatások egy része ingyenesen, az igazgatási szolgáltatási díj fizetésére köteles szolgáltatások pedig elektronikus fizetés alkalmazásával vehetőek majd igénybe.

A folyamatok elektronizálásával, az ügymenet újragondolásával, ügyintézési, ellenőrzési és adatszolgáltatási folyamatok korszerűsítésével, bizonyos munkarészek elektronikus fogadásával létrejön a vonatkozó földhivatali munkafolyamatok megújítása, amely jelentős lépés a földhivatalok életében az elektronikus ügyintézés, az adatok komplex szolgáltatásának és széles körű hasznosíthatóságának irányába.