A népszerű bevásárlólista funkció után kevesebb mint egy hónappal újabb fontos funkciót kapott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő. A vásárlók előre beállíthatják a kedvenc boltjaikat az oldalon, ráadásul ezt vizuálisan a térképes szűrővel is megtehetik. Ily módon akár a közvetlen környezetükben lévő boltok napi termékkínálatát is követhetik – olvasható a GVH sajtóközleményében.

Az online Árfigyelőt fejlesztő munkacsoport a fogyasztói visszajelzéseket is figyelembe véve folyamatosan dolgozik a rendszer továbbépítésén. Augusztus 30-a óta érhető el a többfunkciós, szabadon összeállítható, megosztható bevásárlólista, amit máris sokan használnak. A legutóbbi fejlesztésnek köszönhetően pedig bezártak egy kiskaput az Árfigyelőben, így már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, amelyek egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették.

Bővülő funkciók az alkalmazásban

Mostantól az Árfigyelő már arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók előre kiválasszák a kedvenc boltjaikat, majd a kiválasztott üzletekben megvásárolható termékek között keressenek, illetve ez alapján állítsák össze a napi bevásárlólistájukat.

A vizuális térképes boltszűrő funkció használatával már arra is lehetőség van, hogy az aktuális tartózkodási hely megadásával – az erre szolgáló ikonra klikkelve – a vásárlók a közvetlen környezetükben található boltokat térképre helyezve lássák, majd az ezekben a boltokban kapható termékek aktuális napi árait hasonlíthassák össze.

A GVH szerint a térképes boltszűrő és a kedvenc boltok beállításának lehetősége várhatóan tovább élénkíti majd az elmúlt hónapokban kibontakozott versenyt, azáltal, hogy erősíti a helyi mikropiaci árversenyt az egymás közelében található kiskereskedelmi boltok között. 

 

1200 üzlet a rendszerben

A július elseje óta érhető el a GVH által működtetett – a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szakmai támogatásával – Magyarország Kormányával közösen kifejlesztett online Árfigyelő adatbázis. A honlapon hat kiskereskedelmi lánc, mintegy 1200 boltjában, összesen 62 termékkategóriában hasonlíthatják össze a napi fogyasztói árakat a látogatók. Bővebben --->