Temu kínai webshop az elmúlt hónapokban olyannyira domináns szereplővé nőtte ki magát Magyarországon, hogy az idei évre lényegében teljesen letarolta az Alzát és az eMAG-ot is a vásárlószám tekintetében.

A hazai e-kereskedőket tömörítő szövetség, az Ecommerce Hungary a múlt héten döntött úgy, hogy versenyhivatali beadvánnyal fordul a GVH-hoz a Temu jogsértései miatt.

A kínai webshop kelet-európai sajtóügynökségén keresztül reagált a vádakra a hwsw.hu-nak.

A Temu eltökélt abban, hogy megfeleljen minden olyan ország törvényi szabályozásainak, melyben működik

– írták a portálhoz eljuttatott rövid közleményükben.

A hvg.hu-nak korábban már részletesebben is reagált a cég a velük szemben megfogalmazott nem versenyjoggal kapcsolatos panaszokra. 

Levelükben arról írtak, hogy beszállítóiknak minden iparági szabályozásnak és egyéb előírásnak meg kell felelnie, a felhasználói adatok kezelése pedig csak azzal a céllal történik, hogy a vállalat e-kereskedelmi szolgáltatást nyújtson vásárlóinak és fejlessze azt.

Emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy az online fizetések esetén a vásárlók használhatnak Apple Pay vagy PayPal tranzakciókat is, ez esetben pedig gyakorlatilag semmilyen adathoz nem fér hozzá a webshop azon kívül, hogy a tranzakció sikeres volt-e.

Az árak kapcsán azt a tájékoztatást adták, hogy „a cég közvetlenül a gyártókkal áll kapcsolatban, a közvetítők kizárásával a vásárlók gyakorlatilag nagykereskedelmi áron juthatnak hozzá a platformon elérhető termékekhez, ami magyarázza az olcsóbb árakat”.