Az új esztendő első napjával a vasúttársaságnál töltött több mint négy és félévtizedes szolgálata után leköszön vezetői tisztségéből és visszavonul az aktív szolgálattól Virág István, a MÁV Zrt. pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese.

A legutóbbi időszakban az ő nevéhez fűződött egyebek mellett az 1-es számú vasútvonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán zajló felújítási munkálatok irányítása, amely a rendelkezésre álló, szokatlanul rövid idő ellenére megalkuvások nélkül és eredményesen fejeződött be, lehetővé téve, hogy a nyugdíjkorhatárt már korábban elérő szakember az év végével visszavonulhasson az aktív vasúti szolgálattól – áll a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleményében.

Virág István személyében a vasutasok Nagy Generációjának nagy alakja: egy ismert és elismert kolléga távozik a Társaság vezetéséből, de reméljük, hogy baráti támogatására és tanácsaira a jövőben is számíthatunk

– fogalmazott méltatásában Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.

A pályavasúti vezető utódjáról később születik döntés.

Ugyancsak a vasúttársaság menedzsmentjét érintő változás, hogy 2024. január elsejétől Dányi Gábor lesz a MÁV Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.