Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) csütörtökön nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagy értékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Szakma Sztár Fesztiválon a megbecsültség és a szakmatanulás elismerése állt a középpontban. Évről évre egyre több fiatal méri össze tudását: idén 201 végzős tanuló indult 65 szakma döntőjében. 

A budapesti szakemberképzés erősségét jelzi, hogy a fővárosi szakképző iskolák tanulói a 200 fős mezőnyből 13 arany, 9 ezüst és 13 bronzérmet szereztek meg.

A BKIK a dobogós helyet elért budapesti versenyzőket vállalkozásindítási inkubációs szolgáltatáscsomaggal jutalmazta, amely beszállókártyát tartalmaz a BKIK Inkubációs Házába. Amennyiben a kártya birtokosa három éven belül Budapesten jegyez be vállalkozást, az ezt követő egy éven keresztül díjmentesen, maximum 10 alkalommal vehet igénybe adózással, hitelfelvétellel, illetve jogszabályokkal kapcsolatos tanácsadást a BKIK szakértőitől. Szintén egy évig biztosít a BKIK a díjazottak számára székhelyszolgáltatást megosztott iroda-, vagy tárgyalóhelyiséggel.

Emellett a három éven belül vállalkozást indító díjazottak számára a vállalkozás első évében a BKIK ingyenesen önkéntes kamarai tagságot biztosít, annak minden kedvezményével együtt.

„A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara célja, hogy a jövő motivált szakembereit már a felkészülés időszakában elismerje és támogassa őket a pályakezdésben. Hiszünk abban, hogy a szakmai kiválóság vezet a sikerhez, majd antartós megbecsültséghez. A budapesti szakképző intézmények fiatal tehetségeinek szakmai fejlődéséhez, vállalkozásuk jövőbeni elindításához a budapesti kamarára minden körülmények között számíthatnak”

– mondta el köszöntőjében Csókay Ákos, a BKIK főtitkára.

A BKIK szeretné arra ösztönözni a fiatalokat, hogy a jövőben is folyamatosan bővítsék szakmai tudásukat, ezért a díjazottak a szakmai bizonyítványuk kiállításától számított 10 éven belül 50 százalékos kedvezményt kapnak a kamara által szervezett mesterképzések és a kapcsolódó vizsgák díjából.