Több mint 200 üzletét tartja zárva december 24-én a Rossmann. Az üzletlánc közleményében azzal indokolta a döntést, hogy a cég számára kiemelten fontos a munkatársai támogatása és biztonsága a felgyorsult kereskedelmi környezetben.

Szurma Gyöngyi cégvezető-értékesítési vezető az Indexnek azt mondta, iszonyatos tempót diktált az idei év, például három sosem látott Glamour-bevásárlóünnepen is túl vannak, május óta pedig jól teljesítenek az eladásokban a drogériapiacon, az inflációs környezet ellenére.

A vezető hozzátette, már korábban is eszükbe jutott, hogy akinek csak lehet, munkaszüneti nappá teszik a szentestét, de a döntésben megerősítette őket a Lidl példája.

Folytatódik a box december 24-i boltzárral kapcsolatban

Bizonyára a kereskedelemben dolgozók többsége örülne, ha szenteste napján nem kellene dolgozniuk, és most van rá remény, hogy ez megvalósulhasson. A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) következő ülésén talán már dönthetnek arról, hogy december 24. egységesen pihenőnap legyen-e a kereskedelemben dolgozók számára.
Bővebben--->