Szentkirályi Magyarország Kft. 2022-ben elindított, összesen tízmilliárd forintos fejlesztési programjának egyik kiemelt célja a körforgásos gazdaságra történő átállás.

Részben a beruházásnak is köszönhetően a cég jövőre újra Magyarországon tudja palackozni a Pepsi termékeket, amelyek palackozását 2015-ben kivezettek az országból.

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. társtulajdonosa és elnöke elmondta, hogy a Szentkirályi bizonyítja: a márka minden válságot túlél. 

A vállalat termékei iránt folyamatosan nő a kereslet, és a most átadott új gyártósornak köszönhetően hosszú távon biztosított lesz az igények kielégítése.

További bővítéseket készítenek elő, hogy megerősítsék a Szentkirályit stratégiailag is fontos nemzeti vállalatként.

Sokan kaszálhatnak a visszaváltós PET-palackokkal

A Nyugat-Európában bevett szokás a jövő évtől itthon is kötelező lesz. A cégek rengeteg plusz nyereségre számíthatnak, a lakosság pedig sokat veszíthet, ha nem viszi vissza a flakonokat. Bővebben>>>

Folyamatosan nő a gyártókapacitás

A cég folyamatosan fejleszti és bővíti gyártókapacitását.

  • 2005-ben és 2007-ben új PET-palackozó gépsorokat üzemeltek be, 2010-ben pedig új raktárbázis épült fel.
  • 2012-ben egy nagy kapacitású előforma-gépet állítottak munkába, majd a vízkezelő technológia is megújult.
  • Az olasz Pasquale családdal közös beruházás során 2018-ban üzemcsarnok épült, amelyben modern gyártósort és egyéb kiszolgáló berendezéseket helyeztek üzembe.

A Szentkirályi Magyarország Kft.-t 2019-ben hozta létre Balogh Levente és a Pasquale család, miután felvásárolták a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit, ezzel

a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos magyarországi forgalmazóivá és a franchise jogok birtokosává váltak.

Jelenleg a Szentkirályi Magyarország Kft.-nek csaknem 600 munkavállalója van. A cég két magyarországi üzemmel rendelkezik, 24 márka tartozik hozzá.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Szentkirályi Magyarország Kft. 2022-es nettó árbevétele 26,4 milliárd forint volt, egy évvel korábban 21,6 milliárd forint. A társaság tavalyi adózott eredménye 733 millió forint volt, míg 2021-ben 2,4 milliárd forint nyereséggel zárt.