Schobert Norbi cége, a Norbi Update termékek forgalmazója negyvenmillió forintos gigabüntetést kapott a Gazdasági Versenyhivataltól (GVH). Úgy tűnik ez már túl sok volt a fitneszgurunak, ugyanis a Blikk kérdésére bejelentette:

Eddig bírtam, visszavonulok.

Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni – tette hozzá Schobert Norbi.

Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem

Norbi szerint a mostani vizsgálat nem volt véletlen. "Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat" – mondta. 

A GVH szombaton tudatta egy közleményben, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója

több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről

– közölte a versenyhivatal. 

GVH szakemberei egy évig vizsgálták a céget, összesen 280 videóbejegyzést néztek át, és úgy ítélték meg, hogy a ezek megalapozatlanul hirdették az Update termékeket egészségre ható, valamint betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas áruknak – például hogy elmulasztják a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást.

Becsapták a vásárlókat, fizethet a Norbi Update

Megtévesztették a fogyasztókat, de mivel a cég elismerte a jogsértéseket, ezért a GVH 40 millió forintra mérsékelte a bírságot. Bővebben>>>

Norbi cége együttműködött a hatósággal, elismerte a jogsértést, ezért 40 millió forintra mérsékelték a bírságot. Norbi a Facebook-oldalán hosszú bejegyzésben reagált a vizsgálat és a bírság hírére.