Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter közleményben tudtatta, hogy a tárca ezért szeptember 30-ig két új akciótervet dolgoz ki a kkv-k helyzetének javítása, valamint a turisztikai teljesítmény növelése érdekében.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, és a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel pedig több millió magyar családnak biztosít megélhetést.

Elmondása szerint a kidolgozás alatt levő akcióterv olyan beruházások támogatására és olyan olcsó hiteleket biztosító finanszírozási programokra és ösztönző eszközökre tesz javaslatot, az adminisztrációs terhek csökkentése mellett, amelyek felgyorsítják és támogaták a vállalkozások zöld és digitális átállását.

A turizmusról Nagy Márton azt mondta, hogy a GDP több mint 10 százalékát adja, emiatt pedig a magyar gazdaság stratégiai fontosságú ágazata, közvetett vagy közvetlen módon pedig 400 ezer embernek ad megélhetést.

A miniszter közölte: a kormány célja, hogy 2030-ra a vendégéjszakák száma elérje az 50 milliót, ezzel párhuzamosan pedig az ágazat hozzájárulása a GDP-hez 16 százalékra növekedjen.

Ennek érdekében célzott turisztikai akciótervet dolgoznak ki, melynek központi eleme lesz a magyar tulajdonba került reptér, valamint a működési feltételeket és környezet javítása.

Robbanás előtt a hazai turizmus, idén újra elérheti a 2019-es rekordév szintjét

Június utolsó hetében berobban a nyaralási szezon a Balaton körül, és a piaci várakozások szerint egészen szeptemberig rekordforgalmat produkálhat a belföldi turizmus. Az Economxnak nyilatkozó szakértő szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér nemzeti kézbe kerülésével Magyarország szerepe régiós szinten átértékelődik.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→