NAV honlapja alapján mutatjuk, hogy milyenen tervezett helyszíneken és időpontokban várhatóak jogkövetési vizsgálatok, valamint próbavásárlások.

Baranya

A NAV baranyai munkatársai január 29. és február 4. között ellenőrzik: 

  • kedden Pécsett, a Németh László utcai üzleteket;
  • szerdán Mohácson a távol-keleti ruházati termékeket árusító boltokat;
  • pénteken pedig Pécsett, a Megyeri út, illetve az Irgalmasok utcájának vendéglátóhelyeit. 

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Csongrád-Csanád

A NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 30-án és 31-én a saját futárral kiszállító vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a jövedéki termékek eredetét vizsgálják.

Hajdú-Bihar

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 31-én a vármegyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai januárban a mézárusoknál és a szoláriumot üzemeltető vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét a vármegyében.

Komárom-Esztergom

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai január 29. és február 2. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád vármegye

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2024. január 29. és február 2. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • január 29. hétfő: Bátonyterenyei járás;
  • január 30. kedd: Szécsényi járás;
  • január 31. szerda: Salgótarjáni járás;
  • február 1. csütörtök: Balassagyarmati járás;
  • február 2. péntek: Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az állateledel-kiskereskedőknél.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatának meglétét.

Szabolcs-Szatmár-Bereg

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai január 22. és február 4. között az ételkiszállítóknál vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát.

Ezen felül továbbra is ellenőrzik a vendéglátóhelyeken a jövedéki szabályok betartását, az automaták üzemeltetését, valamint az építőipari vállalkozásoknál a szabályos foglalkoztatást.

Veszprém

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 29. és február 2. között az alábbi járásokban ellenőrzik a húst és húskészítményeket értékesítő vállalkozásokat, hentesüzleteket:

  • január 29. hétfő: Veszprém;
  • január 30. kedd: Balatonfüred;
  • január 31. szerda: Balatonalmádi;
  • február 1. csütörtök: Pápa;
  • február 2. péntek: Várpalota.

revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. január 22. és május 1. között azokat az adózókat vizsgálják, ahol az elmúlt három évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.