Hétfőn tíz órától lehetett előregisztrálni a Napenergia Plusz Programra, többen azonban arra panaszkodnak, hogy a jelentkezési felületre hosszas várakozás után lehet csak belépni, de akkor sem működik.

A program oldalára kitett tájékoztató szerint a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) oldalon bekövetkezett rendszerhiba miatt akadozik a belépés a Napenergia Plusz Program pályázati felületére. A tájékoztatás szerint a pályázati felület azonnal elérhetővé válik, ahogy a KAÜ-belépés helyreáll.

A kiírás alapján az akár ötmillió forintos vissza nem térítendő állami támogatást érkezési sorrendben kaphatja meg a maximum 15 160 pályázó. A támogatás nem lehet több, mint a költségek 66 százaléka. A 75,8 milliárd forintos keretből azok kaphatnak támogatást, akik 4-5 kWh-s teljesítményű napelemet létesítenek 7,5-10 kWh kapacitású energiatárolóval együtt.

napenergiaplusz.nffku.hu oldalon azonban felhívták rá a figyelmet, hogy „az előregisztrációs kérelem benyújtása nem jelenti a támogatás automatikus megítélését, annak sorrendiségét nem befolyásolja. A támogatás megítélése a sikeres előregisztrációt követően, a vállalkozási szerződés birtokában benyújtott támogatási kérelem alapján történik”.