Eddig valószínűleg nem túl ismert történetet osztott meg ifjabb korából Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Brain Bar fesztiválon. Eredendően arra a kérdésre válaszolt, hogy miként kezeljük a tartós inflációt. 

Elmondta, hogy a legjobb üzleti taktika szerinte az ingatlan. A lakásvásárlás mindig a legjobb befektetés, függetlenül az inflációtól. 

A tőzsdei kereskedésről a saját tapasztalatairól mesélt, miszerint egyetemista éveiben kipróbálta a tőzsdézést – azon belül is a határidős BUX-ra kereskedett –

és minden pénzét elbukta.

Majd nagy nehezen visszahozta nullára az egyenleget, de azóta se tőzsdézik. Éppen ezért Nagy Márton azt tanácsolja a fiataloknak, hogy csak azzal a pénzzel tőzsdézzenek, amit nem gond elveszíteni.

Nagy Márton: A lakosságnak éreznie kell, hogy fogyaszthat

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint a következő időszak feladata a fogyasztás helyreállítása lesz, miután az egy év alatt tíz százalékkal esett vissza. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!