Közzétette a Mol a tavalyi eredményéből fizetendő osztalékfizetésre vonatkozó javaslatát. Eszerint a társaság tavaly 3,1 milliárd dolláros EBITDA-eredményt könyvelt el, melyből a részvényesek 197,96 milliárd forint osztalékot kapnak.

A tavalyi szinthez hasonlóan az egy részvényre jutó alaposztalékot 150 forintban határozta meg a vállalat, ezen felül pedig további 100 forint körüli rendkívüli osztalékot kaphat az igazgatóság – írja a vg.hu.

Az alap- és rendkívüli osztalék részvényenként 250 forint lehet, a vezetőségi javaslat a jelenlegi árfolyam mellett 8,4 százalékos osztalékhozamot jelent.

A lap megjegyzi, hogy a Mol tavaly ennél közel 100 forinttal több, 354 forintos juttatást fizetett a befektetőknek az akkori, 2022-es rekorderedményből. Az osztalékjavaslatot április 21-én, a társaság éves rendes közgyűlésén fogadhatják el.

Mol a ma reggeli tőzsdenyitáskor 2960 forintos szint felett járt, és ha a nap végéig sikerül elmozdulnia, akkor 3 ezer forintnál állhat meg. A társaság részvényei szerdán 6 forinttal, 0,2 százalékkal erősödtek, 1,5 milliárd forintos forgalom mellett.

6,2 milliárd forintba kerül a MOL-nak az Újpest FC

A MOL már február elején jelezte, hogy leányvállalata, a Vagyonkezelő Kft. révén megvásárolja az Újpestet, a legújabb információk szerint 6,2 milliárd forintot fizet a belga Roderick Duchatelet érdekeltségi körébe tartozó cégért.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->