A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs program 151 millió forintos támogatásából megvalósult, saját erővel együtt 314 millió forintos fejlesztéssel egyetemi gyógyszer-alapkutatásban és gyógyszergyárak által használható berendezést hoztak létre.

A kifejlesztett Automated Dynamic Plantar Aesthesiometer (ADPA) diagnosztikai eszköz a kísérleti állatok mancsának érzékenységét méri azzal, hogy nyomást, illetve fájdalmat gyakorol a testrészre, így az ADPA-t neuropátiák és neuropátiás fájdalom kutatására alkalmazható. Az ADPA számítógép vezérelt módon, emberi beavatkozás nélkül stimulálja az állat hátsó mancsát, így kiküszöböli a szubjektív emberi értékelést, tehát a kapott eredmények teljesen objektívek – jegyzik meg a kommünikében.

A vállalat néhány évvel ezelőtt 1,3 milliárd forintból, a Magyar multi programban elnyert 500 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével új gyártócsarnokot épített, gyártóberendezéseket vásárolt és szervezetfejlesztést valósított meg.

vállalat 2023-ban elérte a 6 milliárd forintos nettó árbevételt, míg az éves várható eredménye 750 millió forint lesz, egy évvel korábban több mint 4,385 milliárd forint nettó árbevétele volt és 309 millió forintos profitot szerzett.

(MTI)