A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT) és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek a támogatása.

Az együttműködés hátterében a Budapesti Ertéktőzsde és az MBH Bank azon közös vállalása áll, hogy
elősegitsék a hazai gazdaság fejlődését és az innovációt, különös tekintettel a kis- és középállalkozásokra (KKV-k) – hangzott el a stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírásán.

Kiemelték: elkötelezettek a fenntartható gazdasagi növekedés és a vállalkozói tözsdeképesség előmozditásának területén.

A BÉT és az MBH Bank összekapcsolja erőit annak érdekében, hogy támogassák a vállalatokat a tőzsdei
szereplésre való felkészülésben és a tőzsdei szereplés utáni fenntartható növekedésben, amely magában foglalja a pénzügyi és operativ felkészítést, valamint a tőkebevonási folyamatok támogatasát.

Együttes erővel támogatják a vállalatokat

A partnerség keretében egy összetett támogatási programot is indítanak, amely a BÉT & MBH Bank MentorHub névre hallgat. Ezen platform exkluzív fórumokat és szakmai tanácsadást kínál a kiválasztott
vállalatok vezetőinek, rendszeres találkozók, oktatások és események formájában, amelyek célja a
tőzsdei bevezetés előkészítése és a piacra lépési stratégiák kidolgozása

A támogatási program kiterjed a vállalatok működési és finanszírozási folyamatainak támogatására is, amely magában foglalja a szakmai mentoralast és a corporate finance terüleén nyútott kedvezményes dijakat.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója elmondta: a megállapodás a BÉT középvállalatokat támogató stratégia végrehajtásának jelentős mérföldköve. Kiemelt céljaik között szerepel a hazai vállalatok tőkepiaci jelenlétének elősegítése és a pénzügyi piacok széles körű fejlesztése, melyben évek óta kiváló partner az MBH Bank.

Az MBH Bank és BÉT megállapodásának ünnepélyes aláírása 2024. május 22-én
Az MBH Bank és BÉT megállapodásának ünnepélyes aláírása 2024. május 22-én
Kép: Economx, Horváth Balázs

„A BÉT & MBH Bank MentorHub a hazai tulajdonú középvállalatok versenyképességének a növelésén, valamint a finanszirozási lehetőségei bővitésén keresztül támogatja a magyar gazdaság fenntartható
növekedését is” – tette hozzá a BÉT vezérigazgatója.

Az MBH Bank célja és egyben érdeke, hogy minél több erős, tőzsdeérett vállalat emelkedjen ki a piacon, hiszen ezáltal biztosítható a gazdasági növekedés – mondta Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója köszöntőjében.

Kiemelte: stabil piaci pozíciojúk, valamint kiemelt nemzetgazdasági szerepük által készek arra, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel támogassák a növekedni vágyó vállalatokat abban, hogy a lehető leginkább felkészülten és stabilan érkezzenek meg a tőzsdére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!