MÁV-VOLÁN-csoport is tudomást szerzett arról, hogy újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít.

Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét.

Ezzel szemben a MÁV-VOLÁN-csoport hivatalos weboldalai mindig a mavcsoport.hu, volanbusz.hu, mav-hev.hu, jegy.mav.hu domainek alatt érhetők el. Minden más weboldal vagy hirdetés, amely megtévesztően hasonlít ezekre, nagy valószínűséggel csalásra utal.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, amelyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek – áll a vállalat közleményében.

Fontos nyomatékosan kiemelni, hogy

a MÁV-START, a MÁV vagy bármely a MÁV-VOLÁN-csoportba tartozó társaság sem hirdet 699 Ft értékben egy évre szóló, ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát.

A csalások megelőzése érdekében javasolják, hogy a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizzük a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Amennyiben az utasokban kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy érdemes a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatot (MÁVDIREKT) keresni, amely a +36 (1) 3 49 49 49 -es számon érhető el.

A MÁV-VOLÁN csoport figyelmeztet, hogy minden esetben kellő körültekintéssel kell eljárni, amennyiben a személyes-, és a banki adatainkat kérik. Soha nem szabad személyes-, banki adatokat vagy bármilyen más érzékeny információt gyanús forrásoknak megadni.

Mindig ellenőrizze az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintana, és ha gyanús tevékenységet tapasztal, azonnal értesítse a hatóságokat. A leghatékonyabb módszer a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentjük az adott adathalász hirdetést

– figyelmeztetnek. 

A MÁV-VOLÁN-csoport közleményében kifejti, elítél minden olyan esetet, ami az utasok megtévesztése felé irányul, ezért minden esetben jogi útra tereli azokat.