A fekvőhelyes vonatkocsik esetében 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a foglaltság a jelenlegi adatok alapján a MÁV Splitbe nyaranta közlekedő járatán, az Adria InterCity-n – írja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. 

Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 8300 jegy elfogyott, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy több mint felét teszi ki. 

A vállalat tájékoztatása szerint mindez nem jelenti azt, hogy már ne lehetne jegyeket kapni a népszerű járatra. Augusztusra és a szeptemberi utószezonra még kedvezményes jegyeket is tud kínálni a MÁV. 

A 2022-ben a Lonley Planet Európa tíz legszebb vonatútja közé választott Adria InterCity-re idén már plusz egy fekvőhelyes kocsiba vásárolhatnak jegyet az utasok, már az első indulástól kezdődően, június 18-tól bővült a férőhelyek száma.

Ugyanakkor figyelmeztetik az utasokat, hogy június 22. és 27. között 30-50 perccel nő az Adria IC-k menetideje,

mert egy horvátországi pályakarbantartás miatt kerülővel közlekednek egy szakaszon. A horvátországi pályafelújítás az Adria InterCity-hez csatlakozó járatokra történő átszállásokra is hatással bír. 

Bemutatkozik Elvira kolléganője, Emma

A MÁV új fejlesztésével a csoporthoz tartozó vonatok, buszok közlekedését is élőben lehet követni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.